Een eigen bier !

Wie wil er nu geen eigen bier op de markt brengen ? Net zoals wij onze kans gegrepen hebben om dit te realiseren, willen we ook andere brouwers de mogelijkheid bieden om een eigen bier te (laten) brouwen. Hierbij bestaan 2 mogelijkheden : je huurt de installatie en brouwt zelf je bier, of wij brouwen het voor je.

Zelf bier brouwen

Natuurlijk is het mogelijk om bij brouwerij Heer en Meester zelf bier te brouwen. Voorwaarde hiervoor is wel dat je zelf in staat bent om bier te brouwen en op hoofdlijnen je eigen ‘boontjes kunt doppen’. Of nog beter: je eigen biertjes doppen!
De locatie en brouwapparatuur van Heer & Meester staat tot je beschikking op basis van huurbrouwen. Je betaalt per batch van 200 liter (of minder als je wilt) een vaste prijs voor het gebruik van locatie en apparatuur (brouwinstallatie, vergisten en lageren, etiketteerlijn en vulinstallatie). Je kunt je eigen ingrediënten meebrengen en gebruiken of bij ons aangeven wat je wilt hebben en dan regelen wij de inkoop voor je. Uiteraard verrekenen we hiervoor de kosten. Dit geldt voor de ingrediënten, maar ook voor zaken als flessen, kroonkurken, etiketten e.d.
Via ons contactformulier kun je je wensen aan ons kenbaar maken en dan nemen wij op korte termijn contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Je eigen bier laten brouwen

Als je een keer zelf bier wilt brouwen, maar je weet eigenlijk niet hoe dit moet, of je wilt een speciaalbier (laten) brouwen voor een bijzondere gelegenheid, dan kunnen we je daarbij helpen. De mogelijkheden zijn heel breed.
Wil je enkel de ervaring van bier brouwen op doen, dan kun je ons een keer assisteren als wij zelf aan het brouwen zijn. Het brouwen bestaat voor een groot deel uit wachten en die tijd kunnen we gebruiken om jou het een en ander over het brouwproces uit te leggen. En we gebruiken die tijd doorgaans om een eerder gebrouwen batch vanuit de gisttank te bottelen en te etiketteren. Natuurlijk zorgen we dat we een aantal speciaalbieren van Heer & Meester klaar hebben liggen om te kunnen proeven. Bedenk wel dat je na het drinken van alcoholhoudende dranken niet zomaar zelf in je auto terug kunt rijden. Een Bob wordt daarom aangeraden.
Wil je een speciaalbier voor een bijzondere gelegenheid (laten) brouwen, dan kunnen we dit voor je organiseren. We hebben hiervoor enkele recepten beschikbaar, waaruit je kunt kiezen. Of je levert je eigen recept aan ! Voor het etiket mag je zelf een ontwerp aanleveren, of we kunnen jou helpen en op basis van jouw wensen een etiket ontwerpen. En je kunt kiezen of je zelf, evt. met een aantal bekenden, wilt helpen brouwen en/of bottelen, of dat wij dat allemaal voor je doen. Uiteraard bewegen de prijzen mee met hoeveel je zelf doet. Stuur ons een bericht om je wensen aan ons kenbaar te maken en dan nemen wij op korte termijn contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Neem contact met ons op.