De bieren van Heer & Meester

Onze bieren zijn uniek van smaak, doordat we bij het brouwen van onze uitgebalanceerde recepten alleen maar gebruik maken van natuurlijke ingrediënten. Onze brouwmeesters hebben dankzij onze moderne brouwinstallatie volledige controle over het brouwproces, iets wat direct duidelijk is als je het eindresultaat proeft. ‘ Dat is er 1 van Heer & Meester !’ .

Verkrijgbaarheid

Onze bieren worden in beperkte oplages geproduceerd. Alleen op deze manier kunnen we de ambachtelijke kwaliteit garanderen. Momenteel zijn onze bieren verkrijgbaar bij de Super in Epen , Coop Vandaag te Maastricht, Slijterij & wijnhandel Vinitor , Plus Crombach te Susteren en online te bestellen bij onze partner Beermeister.nl. Daarnaast worden onze bieren steeds meer geschonken in horeca gelegenheden.

Het is tevens beperkt mogelijk om bier(pakketten) direct bij de brouwerij te bestellen en vervolgens af te halen, gebruik ons contactformulier voor meer informatie.  Wil je het bier thuisbezorgd krijgen, bestel dan via de website van Beermeister.nl.

Blonde Barones

De Blonde Barones is een sterk blond bier
met een volle eerlijke smaak en een
alcoholpercentage van 8%.
Ze mag daarom met recht een stevige
Barones genoemd worden, waarbij
de licht zoete smaak gecombineerd
met de lage bitterheid ervoor zorgt
dat ze toegankelijk blijft voor
iedere drinker.

Frisse Freule

De Frisse Freule is gebaseerd op het recept van een geliefd bier van de Jonkvrouwe Zwentibold Van Karinthië. Ze stond namelijk bekend om Haar uitstekende smaak, en was een echte genietster van het leven. Door de uitgekiende balans van verschillende hopsoorten, aangevuld met een speciaal kruidenmengsel, brengen we de historie van swentibold weer tot leven. Frisse Freule is een fijne dorstlesser die op elk moment van de dag genuttigd kan worden.

 

Saison van de baron

Saison van de Baron refereert
aan een oude notabele uit
Swentibold die als grootgrondbezitter
de medewerkers op zijn landgoed
kon belonen met dit bier.

Saison van de Baron is een licht
zoet, licht bitter bier met een
complexe smaak en droge afdronk.

Quade Koetschier

Deze quadrupel is het opmerkelijke resultaat van een poging van de koetsier van Zwentibold om zich van zijn meester te ontdoen. In een sluw plan, waarin hij samenzweerde met de Heks van Siter, brouwde hij een drank die het laatste levenslicht uit de ogen van zijn drinker zou doen verdwijnen. Het liep echter anders…

 

Bittere Pale

Heer & Meester’s Bittere Pale
is een fruitig bier. De Engelsen
gaven naam en smaak aan dit bier.
Voor lange scheepsreizen naar
handelskoloniën moest bier
extra lang houdbaar zijn.
Dit deed men door veel hop aan
het bier toe te voegen. Dit bier
ontleent zijn typisch bittere
smaak aan de verfijnde hop
tijdens het koken.